Normalt er jeg en rimelig afslappet vært, synes jeg selv. Altså, jeg går meget op i at maden smager godt og at der er rigeligt af den, men jeg har endnu til gode at dække bord med blomster og dug. Det er heller ikke vigtigt for mig at maden er klar til tiden – tværtimod har jeg erfaret, at det sjældent er en god idé. Og jeg gør aldrig rent inden, for gæster sviner ad helvede til.

Men i dag er alting anderledes.

  
120211
  

Så kan jeg lære ikke at invitere både forældre og svigerforældre til aftensmad. Det føles lidt som om jeg skal til eksamen.


23 kommentarer til Stress!

 1. Fie siger:

  Krydser alt hvad krydses kan.

 2. Juliette siger:

  Samme her – krydser løs! Åh, hvor jeg dog føler med dig. Kender alt for godt den dér gæstestress og den aaalt for korte dag forud for en aften som værtinde. Har gennem årene øvet mig i at være hyggelig fremfor stresset – især overfor min søde kæreste, som skal udholde min speedtrippen rundt i lejligheden og mine hysteriske udbrud i tiden frem til gæsterne kommer – men det lykkes ikke altid helt (læs: nærmest aldrig). Men måske jeg skal prøve din model og undlade rengøringen? Det vigtigste er jo netop hygge & masser af god mad. Du er en heldig kartoffel, at stressen i dag er undtagelsen frem for reglen – men det er nu alligevel synd for dig!Og så i øvrigt: HEJ! – er relativt ny læser, men jeg ÆLSGER allerede din blog! :)

 3. Ravn siger:

  Jeg har prøvet et par gange at skulle have have en del gæster i lejligheden, men intet, INTET, slår min 20-års fødselsdag, hvor jeg havde inviteret mine forældre, søster, svoger, deres børn, min kæreste, hans forældre og to søskende. FUCK. Jeg var så nervøs og pilede rundt i lejligheden, og jeg er virkelig glad for, at min søster og mor tog over og lavede desserten, så jeg kunne sidde lidt ned. Jeg håber, du også lige får et pusterum, så skal jeg nok krydse fingre og sende god karma af sted til dig! :D

 4. Pigen88 siger:

  Krydser alt hvad jeg kan! Men det skal da nok gå :D

 5. mette siger:

  Krydser også alt hvad jeg kan her, men er helt sikker på det nok skal gå :-)

 6. Mette JR siger:

  Skøn blog! Kan ikke lade være med at spørge dig ind om hvad du bruger til at tegne med :)

 7. Marianne siger:

  Good Luck Nadia :) – og husk, at både dine forældre og svigerforældre også har været unge engang og har skullet lave middag for deres forældre og svigerforældre, så bare slap helt af!! ;)

 8. noerrebro siger:

  Har lige holdt stor fødselsdag for 13 mennesker (godt nogle ikke kunne komme!) i en meget lille lejlighed og med utroligt meget mad. Det lykkedes, og det hjælper at tænke på, at ens gæster jo primært kommer for at se én selv (+ kæreste) og ikke for at spise af skåle i perfekt form og farve. Husk det :) Desuden er det lidt skæve og uperfekte vist på mode, så… Pyt! HELD OG LYKKE!

 9. Deborah siger:

  Jeg kan godt huske fornemmelsen, omend det er meget, meget længe siden, jeg prøvede :-) Fingers crossed!Det skal nok gå. De er simpelthen så glade for at blive inviteret, at de er glade for næsten hvad som helst. I promise! De har ihvertfald lanngt fra så høje krav til dig som du selv har, det er helt sikkert.

 10. Cesilden siger:

  Når jeg inviterer min nærmest familie er vi omkring 25-30 mennesker :) det er bare med at slappe lidt af ind i mellem, sætte gæsterne i sving og være tilfreds med at alt ikke bliver perfekt!

 11. Nadia siger:

  Kasper hjalp heldigvis flittigt til (og tog langt størstedelen af rengøringen, så det blev ikke helt så slemt som jeg havde frygtet).Men altså, ja, hvis man gør rent en gang om ugen (cirka), så synes jeg det er spild af tid at gøre rent før man får gæster. Gæsterne kan ikke se det, og når de er gået igen, skal man alligevel gøre rent efter dem.Velkommen til! :)Jeg bliver så glad, når min blog får kærlighedserklæringer :D

 12. Nadia siger:

  Jeg husker også min 21 års fødselsdag som temmelig stresset – og jeg fik også hjælp (af min mor og min moster). Jeg fatter ikke hvordan nogen kan klare at holde familiefødselsdag alene!Aftenen blev slet ikke så stresset som frygtet, så alt gik godt :)

 13. Nadia siger:

  Du fik ret :) Det gik fint.

 14. Nadia siger:

  Det gjorde det :) Heldigvis!

 15. Nadia siger:

  Tak! Jeg tegner med en kuglepen, scanner tegningen ind og farvelægger i gratisprogrammet Inkscape :)Så er de klar til bloggen.

 16. Nadia siger:

  Tak :) Ja, de var også eksemplariske gæster må man sige.Min mor tog endda hele opvasken. Det sætter vi opvaskemaskineløse mennesker utrolig stor pris på!

 17. Nadia siger:

  Ja, heldigvis :) Man kan vist ikke ligefrem sige at bordet blev pyntet smukt, men madlavningen gik fint, og så kan de jo ikke tillade at brokke sig ;)(Hvilket de heller aldrig kunne finde på, må jeg nok lige indskyde :)

 18. Nadia siger:

  Jeg tror du har ret. De virkede i hvert fald ikke mest optaget af maden (selvom der blev spist godt), og det tager jo en del af presset til næste gang :)

 19. Nadia siger:

  Ja, vi fik også aktiveret gæsterne lidt, selvom vi kun var 7 mennesker :)Det er et godt råd. Især det med at alting ikke skal være perfekt – sådan må det jo bare være.

 20. Deborah siger:

  Det lyder godt. Det vigtigste er at have det hyggeligt :-) Godt du nu har haft din debut, så er det lettere næste gang!

 21. Nadia siger:

  Ja – lige indtil jeg skal holde juleaften eller sådan noget i hvert fald ;)

 22. Marianne siger:

  Alletiders! At de både var eksemplariske gæster og tog opvasken (din mor) ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.