Det spørgsmål, der overraskede mig mest, var at jeg blev bedt om at fortælle, hvordan vi gør rent. Lad mig sige det med det samme: Hvis spørgsmålet handlede om at få tips og tricks, er I kommet til det helt forkerte sted!
Jeg hader at gøre rent. Hader, hader, hader. En af de ting, jeg frygter mest her i livet, er at få en mand, der ikke gider tage noget ansvar derhjemme, og at alle pligterne på den måde skulle ende hos mig. Jeg kan blive yderst feministisk ved tanken.

Hvilket går ret meget ud over Kasper.

Kasper laver præcis så meget som mig derhjemme. Jeg ved det, for jeg bliver millimeterdemokratisk, når det handler om indkøb, tøjvask, madlavning, oprydning og rengøring. Jeg laver lister. Tæller timer. Krydser dage af i kalenderen. Er med andre ord en pestilens at leve sammen med. Især for en lyserød bjørn, der aldrig har ment, han skulle lave mindre end mig.

 

120924
Tænk hvis man skulle bruge 15 minutter længere i helvede end han

 

Jeg kan ikke sige andet, end jeg håber I tackler det bedre end mig…


25 kommentarer til Svar #1: Rengøring

 1. Kirsten Marie siger:

  Du husker at tælle den tid, du bruger på at at lave lister, med på listerne, ikke?

 2. Nadia siger:

  Der kan jeg godt være large – den tager jeg på mig, helt gratis.

 3. Maja Høgaard siger:

  Jeg synes det er et rigtig godt emne! Hvordan har han det med rengøring? Herhjemme er opgavefordelingen sådan at det man mindst kan lide, det gør den anden. Jeg HADER vådt tøj, så Dan hænger op og Dan hader at lægge tøj sammen, så det gør jeg.Desuden fordeles opgaver efter hvem, der har de stærkeste følelser for udførelsen (ikke hyppigheden!). Den konto har jeg mistet en del opgaver på. Min spidskompetencer er mere opgaver som græsslåning og støvsugning.

 4. Cecilie L. siger:

  Jeg overvejer virkelig seriøst at ansætte en rengøringshjælp. Jeg hader også at gøre rent, og nu hvor jeg kigger ned på gulvet og opdager støvbunker rundt omkring, går jeg ud fra, at det samme er tilfældet med min kæreste. Men hvor langt ude ville det lige være at ansætte en rengøringshjælp, når man er på SU?

 5. Konen siger:

  Jeg har lige lavet Listen Over Alle Lister, mht. rengøring. Fordi ellers er vi for dårlige til at få det gjort. Jeg tæller dog ikke timer, men det er fordi det er Manden der laver ca. det hele. I hvert fald laver han mere end mig, og han arbejder/sover endda hver anden uge.

 6. Topsi siger:

  Millimeterdemokrati er et godt ord. Og Cecillie L. Vi har lige fået en rengørningshjælp hjemme hos mig. Hun støvsuger og vasker gulv hver anden uge for ca. 200 kr. Det synes jeg ikke er så slemt igen (Men nu er det også mine kære forældre der betaler det..). Også selvom man er på SU ;)

 7. Kære Nadia.Har lige købt undertøj med gravhunde på i Føtex.Ruuuuuuuuuuuuun!

 8. Nanna siger:

  Oh my, hvor jeg dog kender det. Jeg er en MEGET positiv person i min hverdag, men hvis jeg gør rent uden kæresten også lider, så kan jeg komme i kontakt med mit bitre, knavne monster, hvor al forståelse og medfølelse for andre på mystisk vis forsvinder. Millimeterdemokratiet kender jeg kun alt for godt oppe i hovedet, men illusionen om, at jeg er et gennemgribende varmt og rummeligt menneske tillader ikke, at jeg faktisk får kæresten til at følge timeskemaer. Derfor ender det med, at jeg laver mest og dermed kommer bittermonsteret somme tider på besøg. Heldigvis gør 3 år sammen at ham der den søde har lært at tackle det med lidt selvironi, store kram og så selvfølgelig tage den næste opvask :)

 9. Irene siger:

  Rengøringshjælp er vejen frem. Jeg er overbevist om, at min mand og jeg har langt færre skænderier (og et meget renere hjem), fordi vi har rengøringshjælp.

 10. Anonymous siger:

  Neeej altså, jeg elsker at gøre rent! Virkelig! Det er så…. rent, så lækkert og meget tilfredsstillende. Hvilket er GODT for min kæreste ved tilsyneladende og slet overhovedet ikke hvad "rent" betyder.

 11. Uden Relevans siger:

  Har folk til det grove. Hjemmeservice.

 12. Anonymous siger:

  Hader rengøring, overvejer om det måske var på tide med Hjemmeservice

 13. Nadia siger:

  Tøjvask er dejligt nemt, synes jeg, for der skal vi kun diskutere, hvem der vasker viskestykker og håndklæder – ellers har vi nemlig hver vores vasketøjskurv. Så kan man selv tømme den, når man er ved at løbe tør.Det er ellers en ret god løsning i har! Så er der ingen grund til at brokke sig over det arbejde, den anden har udført (det plejer vi nu heller ikke, men det er vist mest for at undgå, man så selv skal tage over…)

 14. Nadia siger:

  Det er præcis det samme, jeg tænker. Altså… Vi er to mennesker i en lejlighed på 79 kvm. Rengøringshjælp BURDE ikke være nødvendigt…

 15. Nadia siger:

  Selvfølgelig ikke specielt ligestillingsagtigt, men god deal for dig! :D(Gid Kasper bare lige gad tage over..)

 16. Nadia siger:

  Det er godt nok også billigt! Så bliver det lidt nemmere at overveje.

 17. Nadia siger:

  Gravhundeundertøj? Til voksne? Findes det!?!(Er en lillesmule bange for, Kasper ikke vil røre ved mig, hvis jeg tager den slags på)

 18. Nadia siger:

  Timeskemaerne er skam heller ikke til at vise frem eller noget. Det er mere til når man står i "jeg-laver-i-hvert-fald-lige-så-meget-som-dig-herhjemme"-diskussionen, hvor man så kan hive den frem og tilbagevise den slags påstande. (Ja, jeg er belastende)

 19. Nadia siger:

  Det kunne jeg godt forestille mig!

 20. Nadia siger:

  Haha! Det kan jeg slet ikke sætte mig ind i :D

 21. Nadia siger:

  Jeg venter til økonomien ser bedre ud, men SÅ!

 22. Sanne siger:

  haha det er sjovt som nogen synes det er terapi at gøre rent – og andre ikke. jeg er en af de første. jeg jeg arbejder med privat rengøring i virksomheder her hvor jeg bor. desværre ikke i københavn. i århus. men hah!

  http://www.tendea.dk/husholdningshjaelp/Arhus/8000/25/10

 23. Charlotte siger:

  Og jeg troede, at jeg var streng mht. rengøring, men jeg må indse, at jeg har fundet min overmand :) Jeg hader faktisk rengøring så meget, at jeg får Perfekt Service til at komme og klare den for mig :D Hvad man ikke selv gider, må man jo betale andre for ;) Måske du skulle overveje den mulighed?

Leave a Reply

Your email address will not be published.