8 kommentarer til Patch clamp

  • Nadia siger:

   Først puster jeg i en sprøjte, der gennem en plastslange er forbundet til en glaspipette. Det gør jeg bla. for at holde pipetten ren, og for nemmere at kunne se i mikroskopet, hvornår pipetten rører en celle. Bagefter suger jeg lidt for at skabe undertryk, så cellen sætter sig fast. Undertrykket kan vedligeholdes ved at sætte sprøjten fast på tungen – man ligner en idiot, men så slipper man for at suge hele tiden :)

 1. Sanne siger:

  Haha jeg sad og tænkte at du skulle måle et eller andet på din tunge!

 2. Jeg er tydeligvis ikke for kvik – jeg troede først, at du spillede et oldschool spil med joystick til. Kunne ikke helt få det til at passe med teksten, men alligevel…

 3. Stine siger:

  Hvor vildt at det ikke kan laves på en smartere måde endnu. Minder mig om kemiforelæsere som fortalte om dengang, man brugte pipette ved at suge med munden, og om hende, som kom til at suge for meget, og stadig har ret høje tandhalse. (Det var vist en syre, som ikke kunne neutraliseres med vand, så halvkritisk at få den i munden… du ved sikkert hvad det er, men jeg kan ikke huske det)
  Men det du laver er vel ufarligt?

  • Nadia siger:

   Man kan sagtens bare bruge en engangssprøjte med stempel. Det er bare nemmere at puste manuelt, det giver en meget bedre fornemmelse af, hvor stort trykket (eller undertrykket) er i systemet.
   Jo, det er skam fuldstændigt ufarligt. Det er kun luft jeg suger ind eller puster ud. Det eneste klamme kan være, hvis den der har målt før dig, ikke har sat sin egen slange på – så kan der være spytrester tilbage i systemet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.