Forestil dig at du er opdraget med en urokkelig tro på, at du bor i verdens bedste land. At alle mennesker (ALLE!) bare drømmer om at flytte dertil. At kun de strammeste immigrationslove kan sikre, dit land ikke bliver oversvømmet af indvandrere, der vil nasse på dit system.

Forestil dig så, at en dansker og en amerikaner mødes…

 

150829a

  

 

 

 

150829b

 

 

Så…. mange… gange!

 


6 kommentarer til Kladder fra San Francisco #3

 1. Det er altså sjovt med den holdning… Vil jo aldrig ske i Danmark. Her har vi det supergodt og brokker os alligevel ;)

  Var engang på et tv-kursus i USA, hvor vi til en middag med nogle (ret velhavende) amerikanere diskuterede voxpops. (For dem, der ikke ved det: Der, hvor man går ud på gaden og spørger de såkaldt almindelige mennesker om deres holdning til fx. benzinprisen)

  Det kunne de pågældende til middagen SLET ikke håndtere. Som de sagde “Hvorfor skal jeg interessere mig for, hvad “common people say?!”"

  Oh well. Suk. Og på andre områder må man jo bare elske deres indstiling til tingene

  • Nadia siger:

   Hva’? HAHA! Jeg synes situationen er så sjov, fordi rigtig mange (indfødte) amerikanere bare antager, man drømmer om at flytte ind i deres fantastiske land – og at man som dansker synes det er til grin, fordi alle jo drømmer om at flytte til VORES fantastiske land!
   Lav en hurtig rundtur blandt dine venner/kollegaer, og spørg, om Danmark er et bedre land at bo i end USA – jeg tror godt du kan gætte dig til svaret :D

   Efter min mening er vi præcis lige slemme! Og debatten omkring flygtninge/indvandrer bærer lidt præg af det samme, synes jeg. Alle politikerne diskuterer, som om vores land bare flyder med mælk og honning og nødvendigvis må stå øverst på alle menneskers ønskeliste. Og Danmark er helt sikkert et dejligt land at bo i – der er også bare maaaange ting der trækker ned, hvis man spørger folk udefra ;)

 2. Sum1 siger:

  Det er faktisk ret sjovt.
  Kultur former folks værdier til en stor grad. Hvad der bliver opvejet som godt eller skidt, er en gradsætning af dette. Så længe kulturen ikke ubehandlet (mangel af indoktrinering etc.) går på tværs af majoritetens biologiske impulser. Vil den for de flestes vedkommende blive anset som den bedste i det store hele.

 3. Haha – kan lige se det for mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.