Meget:

 

 • Jeg er opkaldt efter gravhunden Nadia. Min mor påstod i mange år, at det var en vens datter, jeg var opkaldt efter, men sandheden kom frem til sidst. Og den var også her ilde hørt.
 • Mit første ord var “kurv”. En ordre til vores gravhunde, der betød at de skulle lægge sig i hundekurven. Den dag i dag betvivler jeg ordets effektivitet. Min egen erfaring siger mig, at gravhunde ikke er pissegode til at adlyde den slags kommandoer.
 • Min mormor havde en større gravhundekennel. Som barn var det lykken at besøge hende og de ca. 30 gravhunde hun delte hus med. Især når der var små hvalpe. Dengang var det min største drøm, at min mor også fik en gravhundekennel. Min mormor er død nu, og på hendes gravsten er der selvfølgelig indgraveret en gravhund.
 • Jeg voksede op med gravhundene Quina og Polka. De er desværre begge døde nu. Da min eksstedfar kom ind i familien, var han efter sigende helt i chok over vores kærlighed til dyrene. “Det er jo en hel familie, der tilbeder en gravhund!” udtalte han forskrækket. Han hadede dem (lidt) i mange år, men gav op da Quina skulle aflives. Kort tid efter overtalte han min mor til at købe gravhunden Flash. Ja, det smitter.
 • Gravhunden Flash har i øvrigt engang haft besøg af prins Henriks ene gravhund, og blev derefter far til et kuld royale gravhundehvalpe (Prins Henriks sidste).
 • Jeg har ofte passet min mosters gravhunde, Evita og den nu afdøde Donse, et par gange om året. I ugen op hunde- og huspasning er jeg helt i ekstase. Min kærester glæder sig ikke altid lige så meget, men jeg kan mærke hans spirende kærlighed til dem… Jo jeg kan så! Dybt inde!
 • En af mine drømme for fremtiden er selv en dag at få en gravhund. Eller to. En af dem skal hedde Flûte. Min kæreste har allerede givet op og givet efter. Et kompromis blev derfor, at hunden(e) ikke kommer, før vi bor i hus med indhegnet have.
    
Polka på stranden2
(Den nu afdøde Polka)

31 kommentarer til Hvor meget kan man egentlig have haft med gravhunde at gøre?

 1. Ahhhhh (lyden af gravhunde-ekstase)Jeg elsker din blog!

 2. Nadia siger:

  Ja, der er intet som gravhunde!Tusind tak ;)

 3. Anonymous siger:

  Hej NadiaDin blog er bare skønt sød og ondskabsfuld samtidigt – super!Ida

 4. Nadia siger:

  Tak :)Godt du kan lide den!

 5. Anonymous siger:

  Elsker din blog!:) verdensklasse <3

 6. Nadia siger:

  Jamen jeg kan jo ikke sige andet end tak ;)

 7. Stine siger:

  Goodness me, hvor er du NUSER!!! Uhhhh jeg vil bare kramme dig og kramme dig igen – altså ikke på den nedladende måde, men sådan ER det med gravhunde.Mine forældres først kat hed i øvrigt Tine. De nægter stadig sammenhæng, men kårm årn…Jeg kigger forbi igen!

 8. Nadia siger:

  Åh Stine, der er ingen jeg hellere ville høre det fra end dig ;)Du er altid velkommen! Du kunne endda få sæsonkort, hvis det altså ikke var gratis i forvejen.

 9. Stine siger:

  Jeg har reklamet dig på Twitter og puttet dig på min blogroll :)

 10. Nadia siger:

  Tusind tak!! :DSå bliver det ikke meget større i blogverdenen (i hvert fald ikke i min)!

 11. Anonymous siger:

  Din blog er blevet min absolutte yndlings! Må bare checke hver dagForresten – du skulle overveje at kalde din anden hund Stumpe. Det hed min mormors gravhund :-)Kærlig hilsenAnne

 12. Nadia siger:

  Tak Anne! Det er er dejligt at høre :)Jeg er bange for, at min kæreste er blevet lovet at bestemme 2. hunds navn – med mindre han kalder den "Smukke Johnny" eller sådan noget.

 13. Anonymous siger:

  Endelig en med samme kærlighed til gravhunde! Og det samme er flere af dine læsere åbenbart :DDu skal helt sikker på min blogroll når jeg finder ud af hvordan jeg gør.

 14. Nadia siger:

  Gravhunde er også dejlige! Det gælder om at sprede budskabet om de søde hunde ;)Tak ;)

 15. Emma siger:

  Åh, hvor er din blog dog genial! Jeg har straks meldt mig som fast læser! :)EmmaP.s. Hvor er Flüte dog et genialt navn!

 16. Nadia siger:

  Taktak :)Det er sjældent jeg hører ordet "genial" om min blog, så det sætter jeg pris på ;)

 17. Kære Nadia.Som gravhundemenneske glæder det mig meget at læse dine daglige tanker- oplevelser -det er fantastisk at ha´oplevet / levet med " gravbasser" Vil med stor sympati følge din blog.Et fint kreativt hundemenneske- hurra for dig !Venlig hilsen Anne-Jette( Ambrosius`madmor)

 18. Nadia siger:

  Tak for din søde kommentar Anne-Jette :)Alle gravhundemennesker er selvfølgelig velkomne her, også selvom bloggen mest bare handler om mig ;)

 19. Mariane siger:

  Ved at læse din historier med gravhunde (tak til min veninde som sendte din blog til mig) kom jeg i tanke om en episode med min mormor og morfars gravhund Pelle. Han var det sødeste og rareste væsen på fire ben og fulgte os altid hvor vi gik. En dag hvor jeg var alene hjemme med ham, begyndte han at knurre af mig og jeg blev så bange for ham så jeg skyndte mig ud på badeværelset. Han nåede at smutte med derud så jeg måtte kravle op på badekarret. Han blev ved med at knurre ad mig så jeg tænkte at jeg måtte bare ud af huset. Jeg kravlede ud af badeværelsevinduet og satte mig til at vente på min mormor, på stentrappen, til hun kom hjem. Hun grinte ad mig da jeg fortalte hende hvorfor jeg sad der. Jeg ved ikke hvorfor at han knurrede ad mig og siden hen var han bare det sødeste igen. (dette skete for 53 år siden)^¿^ – Tak for at du deler ud af dine tanker og tegninger (husk at gemme alt for du vil komme til at bruge disse ting når du skal til at skrive din bog)

 20. Nadia siger:

  Hej Mariane. Sød historie – jeg har heldigvis aldrig været bange for nogen af de gravhunde jeg har mødt :)Selv tak – det er jo rart at dele sine historier, når man får så positive kommentarer tilbage :)

 21. REJEN siger:

  Jeg er næsten også vokset op med gravhund, min mor fik en da jeg var tolv år, den hed Tammy og var samme slags som Polka…Meget speciel og stædig…Den havde jeg mange sjove timer sammen med..Den blev kald "Købmanden", for lige så snart han hørte ordet købmand (hvor vi handlede da jeg var barn) sad han foran døren og ville med…Han var nu en sjov hund, kan godt forstå din begejstring for gravhunde..;)

 22. Nadia siger:

  Årh det lyder også som en sød hund! Og ja, gravhunde er bare noget helt specielt :)

 23. Anonymous siger:

  Total cool blog du har, ik lige det man ser hver dag :) Har en gravhund som hedder Coda på 1.5 år, en bette skilsmissig hund. Han er en være ballademager engang imellem, men os super dejlig og sød, også elsker han at putte :) Og savner ham rigtig meget når han er over ved hans mor, men er glad for vi kan deles om ham, selvom vi ik er sammen mere :)Håber du snart selv får en eller en gravhunde kennel :)

 24. Nadia siger:

  Taktak :)Ja, det må da være meget rart, at du ikke skal give helt afkald på den lille gravhund :)Jeg håber mest på bare at få to gravhunde – en kennel er nok en af den slags barnedrømme, man senere ikke rigtig ønsker går i opfyldelse ;)

 25. M siger:

  Ærgrer mig gul og blå over at falde over din blog mens jeg halvvejs sover! Dit koncept er jo intet mindre end genialt – hvem der bare kunne tegne (pingvinen kan godt pakke sammen og rejse hjem, der er ikke brug for den her). Vender helt sikkert tilbage i morgen.. og i overmorgen.. og dagen efter.. og..PS. Jeg har altså ikke noget særligt forhold til gravhunde. Jeg synes bare du er sej.

 26. Nadia siger:

  Årh hvor er du sød! Du er helt sikkert velkommen til at kigge forbi igen ;)

 27. MiaElisabeth siger:

  Hej!Jeg faldt lige over din blog.Ville bare sige, at hvor ER det et hyggeligt sted, du har her, man bliver helt i godt humør!Og jeg synes ideen er genial og unik. Og tilmed godt udført. *klapsalve* Hvor er det skønt! Det må være lidt som at bo i en tegnefilm, når man forestiller sig sine venner og familie som talende dyr. Jeg er tosset med ideen. Og ville næsten ønske, jeg selv havde fundet på den ;)Jeg har dog ikke noget at sige om gravhunde – men det behøver man heller ikke at ha, for at synes om konceptet!Glad hilsenMia

 28. Nadia siger:

  Hej MiaTusind tak for alle de pæne ting du skriver! :DHvis man ikke er så glad for at tegne mennesker, så er det godt, man kan tegne dyr Og nej – selvom jeg er kvalmende glad for gravhunde, så er det (trods alt) ikke det, der er i fokus herinde. Man kan jo sagtens læse uden om ;)Velkommen til!

 29. haha hvor er det spøjst. håber I snart får jeres egen lille Flute (en sætning jeg ikk have troet jeg skulle sige) og sig til hvis i får brug for noget hundepasning ;) er ikk helt så inkarneret i de små gravhundebasse. men hunde er trodsalt bare lige mig.

 30. Josephine siger:

  Hej Nadia, har lige fundet din blog og er heeeeeelt forelsket, hehehe. Hvor er dine tegninger bare skønne.
  Jeg har selv to hunde og er pænt vovsetosset, så det er da ikke til at stå for. Dit hundejeg ligner endda lidt min ene, Charlie, som er en lille, lavbenet blandingsvaps.
  Nå, men jeg er fan, og vil da i de næste dage læse både her og der og dit og dat her på bloggen, bliver helt glad i låget over de fiiiiine tegninger og din dejlige humor. :)
  Knus Josephine

  PS: Hvis du vil se ham Charlie der, og hans bror Buster, så er der lidt billeder af dem på min blog :).

 31. Mie siger:

  Hej Nadia
  Er også pjattet med gravere, har haft to Mille som var helt normal, af en gravhund at være, og senest Tilde aka Lille T, som var totalt skudt i roen, hun hadede ALLE undtagen mine foreller og mig, men overfor os var hun det kærligste lille puttevæsen, havde dog sine vaner og ideer, hvis fx der var et hår i hendes vand, så satte hun sig foran mig og gloede, indtil jeg fangede den, og vaskede skålen og fyldte rent vand i. Hun forstod næsten alt hvad vi sagde, og det eneste hun ikke var god til, var at vække folk, hun lagde sig straks i putteposition, og faldt i søvn.
  Det korte af det lange, du har nu en ny fast læser, er nemlig vild med dine tegninger og skriverier også.

Leave a Reply

Your email address will not be published.